Senior Aanbestedingsconsultant – publiek (bij AevesBenefit) – Nederland

10 mrt 2020 Inkoop Publiek Nederland

Introductie

Gaat jouw hart sneller kloppen van complexe, uiteenlopende (inkoop gerelateerde) vraagstukken bij verschillende opdrachtgevers? Zet jij jezelf graag op de kaart bij een dynamisch bedrijf waar jij jouw praktische instelling en pragmatisme optimaal in kunt zetten? Wil jij jezelf continu ontwikkelen en het beste uit jezelf halen? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega!

Vanwege de uitbreiding van het publieke consultancy team, zijn we op zoek naar een:

Senior Aanbestedingsconsultant (32-40 uur)

Organisatie

AevesBenefit is de marktleider op het gebied van inkoopadvies. We streven constant naar de beste match tussen de vraag van de opdrachtgever en de wensen van onze eigen medewerkers. Daarnaast is iedereen bezig met zijn/haar ontwikkeling en hebben we een eigen (inkoop) academy.

De eerste indruk van onze organisatie is wellicht wat strak en formeel, maar als je even binnen bent merk je hoe energiek, betrokken en vooruitstrevend we zijn. Plezier is ook zeker niet onbelangrijk; we houden van een vrijdagmiddag borrel of een sportieve activiteit en hebben voldoende zelfspot.

Functie

Als Senior Aanbestedingsconsultant in het publieke consultancy team werk je projectmatig aan adviesopdrachten op het gebied van inkoop van diensten, goederen en/of werken in de (semi) publieke sector. Je adviseert klanten over de inrichting en opzet van aanbestedingen en voert aanbestedingen van A tot Z uit als procesbegeleider, projectleider en sparringpartner voor de klant. Jij weet de behoeftestelling van de klant te vertalen in een concreet plan van aanpak met een toetsbaar resultaat. Door jouw kennis van de markt en ervaring met inkoop spreek jij de taal van de markt en weet jij hoe je de behoeftestelling van de klant kan vertalen in concrete en passende aanbestedingsdocumentatie en aanbestedingsstrategieën. Jij borgt daarbij de rechtmatigheid én doelmatigheid. In deze rol ben je tevens verantwoordelijk voor het van A tot Z uitvoeren, procesmatig begeleiden en bewaken van (Europese) aanbestedingen. Je verliest het resultaat niet uit het oog; daar geven wij een garantie op af aan onze klanten. Je bent van begin tot eind betrokken bij het aanbestedingsproces; je bent procesbegeleider én sparringpartner. Je voert deze projecten zelfstandig uit of in de rol van projectleider samen met een van onze junior aanbestedingsconsultants die jou ondersteunen. Zij treden op als jouw rechterhand en jij begeleidt hen in het proces. Jij werkt zowel binnen AevesBenefit aan diverse adviesopdrachten als op locatie bij verschillende klanten. Je bedient verschillende klanten tegelijkertijd. Je bepaalt je eigen agenda: je bent flexibel en plannen is je tweede natuur. Het is een dynamische functie waarbij je – gevraagd en ongevraagd – voorlichting en advies geeft aan klanten.

Naast bovenstaande werkzaamheden bij verschillende opdrachtgevers, krijg je bij AevesBenefit de gelegenheid om op innovatieve wijze mee te denken in mogelijkheden om jezelf én onze organisatie verder te professionaliseren. Het is dan ook belangrijk dat je:

 • Het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan de interne kennis en kwaliteit en jouw kennis op proactieve wijze zowel intern als extern te delen;
 • Jezelf (blijvend) wilt ontwikkelen op persoonlijk én vakinhoudelijk gebied, door deel te nemen aan Q-sessies en het volgen van trainingen en cursussen;
 • Ontwikkelingen en trends vanuit de markt op de voet volgt!

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een gedreven collega met:

 • Een afgeronde hbo of academische opleiding, aangevuld met relevante inkoop-/aanbestedingsopleiding(en);
 • Minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met het van A tot Z uitvoeren van (Europese) aanbestedingen;
 • Sterke communicatieve- en sociale vaardigheden;
 • Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit.

Als persoon ben je iemand met een gezonde dosis humor, ambitie en drive. Je beschikt over een sterk aanpassingsvermogen en je weet je pragmatische en professioneel op te stellen. In het samenwerken met verschillende collega’s (van junior tot senior) in projectteams kom jij goed tot je recht, maar ook zelfstandig als projectleider sta jij je mannetje!

Aanbod

Jou wordt een warm welkom geboden in onze enthousiaste (en af en toe een beetje gekke) club collega’s! AevesBenefit biedt jou de mooiste inkoopopdrachten in de markt, bij toonaangevende klanten die het verschil willen maken! Met meer dan 200 inkoopspecialisten actief in de publieke, semi publieke en private sector, zijn we marktleider op ons vakgebied. Het publieke consultancy team waar je in komt te werken, bestaat momenteel uit twaalf consultants.

Wij bieden een zelfstandige werkomgeving, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In ons vind je een betrouwbare, dynamische en professionele opdrachtgever met een top reputatie. Onze mentaliteit laat zich het beste omschrijven als ‘zakelijk met een knipoog’. Je komt terecht in ons publieke consultancy team: een enthousiast, jong team, met een drive om de beste inkoop consultancy organisatie te zijn.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 verlofdagen en 5 collectieve dagen;
 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes;
 • Connectiviteitsvergoeding;
 • Lease auto, of volledig mobiliteitsbudget;
 • Een pensioenregeling.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geraakt en ontvang je graag aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Joanne Schouten (recruiter) via 06 21396126 of met Quincy Veltman (recruiter) via 020 2111403. Je kunt uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com. Vergeet niet het referentienummer te vermelden: 3117.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen de inkoopsector, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Sollicitatie

Enthousiast geworden en wil jij het verschil maken bij onze opdrachtgevers?

Klik dan op de ‘solliciteren’ link.

Solliciteren