header

Strakke deadlines, snel resultaat: zo maakt Ted het verschil

26 apr 2021

 

Werken bij AevesBenefit betekent werken voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers door het hele land. Met ons ijzersterk netwerk, kom je namelijk altijd bij een opdrachtgever terecht waar jij hét verschil kunt maken. Zo ook onze collega Ted de Ridder, medior inkoper bij AevesBenefit.

Temidden van de Corona pandemie kreeg Ted de kans zijn inkoop- en logistieke kennis en vaardigheden in te zetten voor de Dienst Testen van het Ministerie van VWS. “Strakke deadlines, snel resultaat. De pandemie daagt me uit om in oplossingen te denken en daar hou ik wel van. Het geeft mij energie. En dat moet ook wel! Want als medior inkoper ben ik als onderdeel van het inkoop-team medeverantwoordelijk voor de inkoop en distributie van de testmaterialen.”

Pats.Boem. Je kansen pakken in een crisisorganisatie

“Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik kon verwachten. Het is tenslotte een crisis en er spelen veel complexe zaken. Ik ben wel erg gemotiveerd en wil de kansen pakken die mogelijk zijn. Dit is mij zeker niet tegengevallen. Sterker nog, deze opdracht is zo hedendaags, dat ik zelfs een beetje trots ben op wat we als team hebben neergezet. Enkele van onze behaalde resultaten kwamen zelfs terug in het nieuws, zoals de inkoop van antigeen sneltesten en de noodzendingen van testmaterialen naar Suriname en Zuid-Afrika. Ik vind het heel leuk om dat terug te zien.”

Van junior naar medior inkoper in 2 jaar

“Inkoop is bij veel bedrijven vaak het ondergeschoven kindje. Toen ik tijdens mijn studie Logistics Management, de minor Inkoop Management volgde, ontdekte ik dat je met Inkoop echt het verschil kunt maken.

Ik ben de opdracht bij het Ministerie begonnen als junior inkoper en tussentijds gepromoveerd naar medior inkoper. Deze snelle promotie had ik zelf niet verwacht. Ik had namelijk de doelstelling om tactische inkoopactiviteiten te doorlopen en daar meer ervaring in op te doen. Maar bij de Dienst Testen kon ik mijn logistieke kennis en ervaring met het inkoopvak goed combineren. Dat dit werd gewaardeerd, bleek wel uit de complimenten die ik kreeg toen ik binnen no-time een logistieke keten moest helpen opzetten en betrokken raakte bij de aanbestedingsprojecten.”

Never a dull moment in Inkoop

“Hoe een typische werkdag er voor mij uit ziet? Hahaha, daar zou ik geen antwoord op kunnen geven. Een werkdag ziet er voor mij nooit hetzelfde uit. Vooral bij mijn huidige opdrachtgever gebeurt er altijd wel wat en is het nooit saai. Er kan een kamerbrief komen, het kan nieuws zijn op televisie, er kan vanuit beleid iets gecommuniceerd worden; het is echt heel divers. En daar moeten wij met het team vervolgens op kunnen anticiperen.

Ik zorg er daarnaast ook voor dat ik blijf door leren. AevesBenefit stelt jaarlijks tientallen trainingen beschikbaar voor inkopers, geschikt voor junioren, medioren én senioren. Tijdens onze bootcamp bijvoorbeeld werk je twee dagen lang aan soft skills, communicatie en rollenspellen. Eén van de trainingen die mij sterk is bijgebleven had als onderwerp ‘Assertiviteit en omgaan met Weerstand’. Dit komen we vaak tegen in de business. Hoe ga je daarmee om? De skills die ik daar heb geleerd, heb ik onlangs nog kunnen toepassen.”

Tevreden opdrachtgevers. Daar doe ik het voor!

“De combinatie van werken en leren, de verschillende opdrachten, het inkoopvak. Het is nooit eentonig en dat zorgt ervoor dat werken bij AevesBenefit uitdagend blijft. Uiteindelijk ben ik pas écht tevreden als de gestelde doelstellingen zijn behaald en de opdrachtgever tevreden is. Daar doe ik het voor. Met minder neem ik vaak geen genoegen.”

Ook het beste uit jezelf halen?

Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met Joanne Schouten, recruiter bij AevesBenefit.

Mail naar: j.schouten@aevesbenefit.com