header

Werk dat je écht interesseert: Floor zit op haar plek

28 jun 2021

Waar gaat jouw inkoophart sneller van kloppen? Actief binnen 1001 inkoopgebieden hebben we bij AevesBenefit dé klus en opdrachtgever die jij zoekt. Zowel publiek als privaat. Onze medewerkers vertellen ons wat ze willen; wij zorgen dat ze op de juiste plek zitten. Zo ook Floor van der Laan, Senior Inkoopadviseur. “In vier jaar tijd heb ik van alles ingekocht bij verschillende organisaties. Van grondstoffen en zorghulpmiddelen tot mediabureaus en HR. Dit laatste? Daar heb ik mijn passie in gevonden. Zo fijn dat AevesBenefit mij de kans geeft om mezelf te ontwikkelen.”

 

Van Rechten student tot Inkoopadviseur

Floor studeerde Rechten. Na twee stages kwam ze erachter dat een toekomst in de advocatuur niet voor haar was weggelegd. Een bedrijfskundige minor met de specialisatie HR, gevolgd door een management traineeship, maakte haar enthousiast over de wereld van het menselijk kapitaal én het inkoop-vak. Het traineeship bood haar namelijk de mogelijkheid om onder andere de functie HR adviseur en Procurement Specialist te verkennen. Bij de inkoopafdeling van haar toenmalige werkgever kwam ze erachter dat ze verder wilde met Inkoop.

“Ik was verantwoordelijk voor de inkoop van Marketing en Communicatie. Om mijn kennis op het gebied van Inkoop verder op te krikken, volgde ik de opleidingen NEVI 1 en NEVI 2. Daar kwam ik allemaal enthousiaste medewerkers van AevesBenefit tegen. Zo ben ik vervolgens, via-via, bij het bedrijf terecht gekomen. Inmiddels is dat al zo’n 4 jaar geleden.”

Zoveel mogelijk inkoop categorieën ontdekken

“Ik wilde verschillende inkoop categorieën en organisaties zien. Hoe pakken andere organisaties of mijn AevesBenefit collega’s de inkoop aan? Ik was daar erg nieuwsgierig naar. Dat wat je bij de ene organisatie leert, kun je weer meenemen naar een andere organisatie. Doordat AevesBenefit zo’n groot netwerk aan opdrachtgevers heeft, heb ik in 4 jaar tijd van alles ingekocht bij verschillende organisaties: grondstoffen, halffabricaten, catering, zorghulpmiddelen, ongediertebestrijding, koeriersdiensten, noem het maar op.”

HR: Dat is het!

“Toen ik de inkoop van arbodiensten en uitzendkrachten ging doen, kwam ik weer in aanraking met HR. Mensen ontwikkelen, mensen beter maken; het spreekt mij aan. Ik wilde mij dus verder ontwikkelen op dit gebied. Ik heb dit kenbaar gemaakt bij onze Fieldmanager. Nu probeert hij bij nieuwe opdrachten altijd rekening te houden met mijn ontwikkelwensen. Dat is wel zo prettig.”

“Jawel, je kan het!”

“Bij AevesBenefit leer je veel en ontwikkel je jezelf snel. Ik denk dat dit, naast de verscheidenheid aan opdrachten en opdrachtgevers, komt door de diversiteit aan inkoopcollega’s waar je veel contact mee hebt en kennis mee uitwisselt. Ik zit bijvoorbeeld in de Expertisegroep HR. Dit team wisselt informatie uit op het gebied van HR en stelt dit ook beschikbaar aan andere collega’s. Er zijn ook andere expertisegroepen. Laatst had ik bijvoorbeeld een IT vraag en toen heb ik de Expertisegroep IT benaderd. AevesBenefit zorgt ervoor dat ondanks je op een andere plek zit, je toch nog contact hebt met elkaar.

De kernwaarden van AevesBenefit – ontwikkelen, verbinden, vertrouwen en presteren – ervaar ik ook echt binnen het bedrijf. Soms denk ik ‘dat kan ik toch écht niet’. Dan zegt mijn Fieldmanager Christiaan: “Jawel, je kan het! Je hebt dit en dat gedaan en je kunt putten uit x en y!” Zo krijg je het vertrouwen om de opdracht uit te voeren.
Wat mijn werk spannend houdt? De afwisseling! En dat je steeds weer wat nieuws inkoopt. Je hebt steeds met nieuwe leveranciers te maken, met andere mensen. Je moet schakelen op verschillende niveaus. Soms op strategisch niveau, soms op operationeel niveau. Daarop moet je goed kunnen inspelen. Geen dag is daarom hetzelfde. En als ik vervolgens mijn successen heb behaald, dan vieren we dat samen met de leverancier en het bedrijf. Ik vind het leuk om daar een mooi moment van te maken.“

Werken als inkoopadviseur bij AevesBenefit?

Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met Joanne Schouten, recruiter bij AevesBenefit. Je kunt haar bereiken via j.schouten@aevesbenefit.com.