De AevesBenefit kernwaarden vanuit Sherief

18 dec 2019

Sherief Abdalla: Wat een eer dat ik vanuit mijn rol onze kernwaarden, of één kernwaarde, welke mij dicht aan het hart gaat mag toelichten.

Wij hebben als managementteam (MT) het afgelopen 1,5 jaar een leiderschapstraject via de Baak mogen volgen. Dit waren, zonder uitzondering, bijzondere, interessante maar ook confronterende sessies. Gekscherend, noemden we het na een aantal sessies dan ook: we gaan weer in “therapie”. Al onze kernwaarden, te weten: vertrouwen, respect, integriteit, plezier, verbinden en presteren, zijn in deze sessies de revue gepasseerd en zijn ook ontstaan (waar staan we als MT en als bedrijf voor) naar aanleiding van deze sessies.

Wat mij erg is bijgebleven uit de sessies is het vertrouwen in en respect voor elkaar binnen ons team. Onderwerpen en gesprekken gingen van diepgaande, zeer persoonlijke (levens) verhalen, zakelijke en persoonlijke ambities, je kwetsbaar durven (en kunnen) opstellen, tot “hoe gaan we onze doelstellingen halen”… De diepgang waarmee dat vaak gebeurde waren en zijn voor mij zeker niet vanzelfsprekend. Het vertrouwen, respect en de integriteit welke ik in deze sessies heb ervaren zullen mij zeker bijblijven. Ik vind dat nog steeds bijzonder!

Alle kernwaarden welke we met elkaar hebben gedefinieerd zijn uitgebreid besproken en bediscussieerd in de hiervoor beschreven sessies.

Ik zou mezelf niet zijn als ik zou ontkennen dat ik niet een heel klein beetje competitief en prestatiegericht ben. Dat behoeft geen nadere toelichting denk ik.

Als ik verder binnen AevesBenefit rondkijk zie ik gelukkig veel mensen met een gezonde dosis humor, plezier en fun in hun werk. Als we dan toch allemaal een groot deel van onze tijd op ons werk doorbrengen dan kun je dat maar beter met veel plezier doen!

Sherief kernwaarden