De AevesBenefit kernwaarden vanuit Bianca en Cezary

5 mrt 2020

Bianca Sjoerdstra: ik ben ruim 2 jaar in dienst bij AevesBenefit. Ik heb het erg naar mijn zin en het lijkt mij een goed idee om aan de hand van de kernwaarden toe te lichten wat mij aanspreekt bij AevesBenefit. De kernwaarden ‘presteren’ en ‘plezier’ zijn voor mij het belangrijkst. Toen ik was afgestudeerd aan de universiteit kon ik niet wachten om dat wat ik had geleerd aan theorie, in de praktijk toe te passen en mee te maken hoe het inkopen bij een bedrijf nou echt is.

Als jonge starter ben ik gedreven om mij continu te ontwikkelen en om te presteren. AevesBenefit maakt dit mogelijk door afwisselende opdrachten aan te bieden die elke keer weer nieuwe uitdagingen meebrengen. Ook volg ik verschillende praktische trainingen op kantoor en bij NEVI. Daarnaast stel ik jaarlijks persoonlijke doelstellingen op met mijn fieldmanager zodat mijn prestaties doelgericht zijn en om te zorgen dat ik de juiste groei doormaak.

Een van de drijfveren voor mij om te presteren is het hebben van plezier in het werk. Na het studentenleven moest ik wennen aan hoe serieus het bedrijfsleven was, maar er kan gelukkig ook veel worden gelachen. Verder zorgen de kennissessies en trainingen, naast de opdracht bij de klant, dat je samen met mede-inkopers met plezier aan de slag gaat met het prachtige inkoopvak.

______________________________________________________________________

Cezary Tjoen: Momenteel ben ik anderhalf jaar werkzaam bij AevesBenefit. In deze korte tijd zijn vrijwel alle kernwaarden naar voren gekomen, maar drie springen er voor mij uit: respect, plezier en presteren waarbij plezier en presteren voor mij hand in hand gaan.

Op een respectvolle manier met elkaar omgaan en met elkaar spreken is jammer genoeg niet vanzelfsprekend en helaas heb ik dat onlangs zelf ervaren. Christiaan, mijn fieldmanager, bood een luisterend oor en benaderde mij met zijn open mind als een gelijkwaardige. Hierdoor merkte ik dat onderling respect echt leeft binnen AevesBenefit.

Bij Aevesbenefit krijg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als inhoudelijk gebied. Momenteel volg ik de opleiding NEVI 2 en kan ik interne trainingen volgen om mijn soft skills naar een hoger niveau te tillen. De trainingen zijn ook de momenten waarop je je collega’s weer ziet en de kans hebt om te socializen waarbij een dosis humor natuurlijk niet kan ontbreken.

Om maar een ander voorbeeld te geven waar de kernwaarden plezier en presteren goed naar voren kwamen was tijdens een overdracht van werkzaamheden aan een collega. Twee ambitieuze, redelijk blauwe en oplossingsgerichte personen die veel werk willen verzitten dat gaat nauw samen met presteren. Maar dit ging wel in combinatie met een informele en ontspannen sfeer.

Kortom, waar hard wordt gewerkt is er bij Aevesbenefit ook ruimte voor plezier en humor. Plezier gaat voor mij gepaard met presteren omdat ik vind dat je plezier moet hebben in je werk.