Blog: Recruitment, alle vooroordelen overboord!

1 okt 2020

Wat komt er in je op als je een bericht van een recruiter ontvangt op LinkedIn? We hebben het vaak over de vooroordelen van recruiters over kandidaten en discriminatie tijdens het sollicitatieproces. Maar hoe denken kandidaten over recruiters?

Tijdens mijn studie Human Resource Management hoorde ik medestudenten en docenten veel klagen over recruiters: ‘Het zijn cv-schuivers’, ‘ze sturen irritante berichten op LinkedIn’ en ‘ze zijn niet persoonlijk: ik voel me bij hen slechts een nummer’. Daardoor kreeg ik ook een minder positief beeld van recruitment. De essentie van dat vak leek me altijd al leuk: nieuwe collega’s binden aan jouw organisatie of aan opdrachtgevers. Bij veel organisaties en bureaus lijkt recruitment echter vooral gericht op hoge targets en snelle doorlooptijden. Persoonlijke aandacht voor de kandidaat schiet daar wel eens bij in. En dat past niet bij mij. Dus na mijn afstuderen stond ik voor een uitdaging. Hoe kom ik terecht in een recruitmentfunctie bij een leuke organisatie met een werkwijze waar ik achter sta?

Tijdens mijn zoektocht ervoer ik het contact met recruiters ook zélf niet altijd positief. Vaak werd ik niet teruggebeld, kreeg ik automatische afwijzingen of pas een terugkoppeling na een maand. Vervolgens kwam ik via een vriendin in aanraking met AevesBenefit. Zij vertelde mij hoe prettig zij haar sollicitatieprocedure daar had ervaren. Zodoende besloot ik te solliciteren op een recruitmentfunctie. Ik werd de volgende dag al gebeld: of ik op korte termijn op gesprek kon komen. Positief verrast besloot ik om na mijn start bij AevesBenefit ook andere kandidaten dit fijne gevoel te geven.

Volgens mij bestaat een deel van het fijne gevoel uit een persoonlijke benadering. Daarom stuur ik altijd persoonlijke berichten via LinkedIn naar kandidaten. Hierin koppel ik de vacature die ik wil bespreken aan hun persoonlijke situatie. Toen ik in eerste instantie weinig reacties terugkreeg, vond ik dat erg lastig. Deed ik het wel goed? Vonden ze me irritant? Of zagen ze mijn bericht over het hoofd en werd ik niet bewust genegeerd? Gelukkig ontving ik ook veel leuke reacties zoals: ‘Wat een leuk bericht!’, ‘in ieder geval niet zo’n standaard mail’ en ‘hier word ik nou blij van’.

Hoewel ik graag alle (lekker idealistisch) vooroordelen over dé recruiter wil doorbreken, heb ik ook verbeterpunten. Zoals het terugbellen van kandidaten. Als ik zie dat ik ben gebeld door een onbekend nummer zonder voicemail dan vergeet ik wel eens om hier een notitie van te maken en daadwerkelijk terug te bellen. En als ik er wél een notitie van heb gemaakt, ervaar ik de drempel om terug te bellen des te meer. Ik moet dan immers onvoorbereid en zonder aanvullende kennis een gesprek aangaan. Dat vind ik soms nog spannend. Hoe meer ervaring ik in het vak krijg, hoe minder ik hier overigens last van heb.

In de kennismaking ga ik vervolgens op zoek naar de mens achter het cv. Ook bij AevesBenefit stellen we jaardoelstellingen voor recruitment, maar kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit. We willen kandidaten spreken, kennis met hen maken, hun situatie en ambities ontdekken. Om vervolgens met ze mee te denken, ze te adviseren en te helpen aan een nieuwe baan. Op een persoonlijk manier. Daar voel ik me goed bij! Ik haal vooral voldoening uit het menselijke aspect van recruitment. Daarom ben ik blij met mijn functie bij AevesBenefit: een functie in een organisatie waar ik achter sta en waar ik volgens mijn eigen principes kan werken.

Als recruiter wil ik graag de mening van onze kandidaten over onze beroepsgroep veranderen. Dit zal ik doen door verder te gaan met hoe ik ben gestart: kandidaten persoonlijk benaderen. Door te kijken naar de persoon achter het cv. Door het gesprek aan te gaan en bij twijfels (over hun geschiktheid) altijd eerst te bellen. Door tijd en aandacht aan hen te besteden en een fijn gevoel achter te laten na hun sollicitatiegesprek. En natuurlijk niet te vergeten: terugbellen, ook wanneer er geen voicemail is ingesproken.

Junior recruiter

Burcu Iserio