Blog: “Hoge verwachtingen, hoge beloningen!”

14 jun 2018

Als ik AevesBenefit in één woord zou moeten omschrijven? “Relaxed!”. Bij AB zorgt men er voor dat je niet hard móet werken, maar hard wílt werken. Dat komt niet alleen de sfeer ten goede, maar draagt zeker bij aan de bedrijfsresultaten. We eindigen daardoor al vier jaar in de top van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het voelt als een professionele maar gezellige organisatie.

Als consultant in het publieke adviesteam voer ik voor publieke opdrachtgevers opdrachten uit, op basis van een resultaatsverplichting. Deze opdrachten variëren van het begeleiden van een (Europese) aanbesteding tot het doen van marktonderzoek. De variatie tussen projecten en opdrachtgevers is wat me het meest aanspreekt aan deze rol. Zo zit ik op één dag ’s ochtends bij Rijkswaterstaat over het onderhoud van vuurtorens te overleggen, maar heb ik het ’s middags bij een scholengemeenschap over schoolreisjes. In dezelfde week ben ik bij een waterschap om over gereedschap te praten en gaat het bij een Hogeschool over schoonmaak. Dit maakt iedere dag anders en uitdagend. Het leukste project waar ik tot nu aan heb gewerkt is het aanbesteden van koffie voor een gemeente, en dan zo duurzaam mogelijk. Niet alleen Fairtrade koffie, maar ook biologisch afbreekbare bekers, recyclebare machines waarbij zelfs het koffiedik wordt hergebruikt!

Ik voer tegelijkertijd 6 tot 8 verschillende opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers. Gelukkig hoef ik daarvoor niet altijd op de locatie van de opdrachtgever te zijn, maar kan ik op ons kantoor in Amsterdam of thuis werken. Het vergt wat planningskills, maar het geeft ook veel vrijheid. Je krijgt namelijk de verantwoordelijkheid om je eigen agenda in te richten, waarbij je moet zorgen dat alle opdrachten goed verlopen. Niet altijd makkelijk, wel een mooie uitdaging. Hierbij ondersteunt AevesBenefit mij wel: ik krijg verschillende trainingen (bijvoorbeeld projectmanagement, communicatievaardigheden en onderhandelen) en ik heb een manager die periodiek mijn ontwikkeling bespreekt en een mentor die altijd bereikbaar is voor advies.

Ons kantoor in Amsterdam is een goede uitvalsbasis, aangezien veel van mijn opdrachtgevers in de randstad zitten. Daarnaast is het altijd gezellig druk op kantoor en is er de mogelijkheid om met collega’s te sparren en gezamenlijk te lunchen, maar ook om je af te zonderen in één van de stilteruimtes. Het hele bedrijf ademt een goede sfeer, er zijn altijd mensen bereid tot een praatje of kop koffie, of je te helpen als je ergens mee zit.

Kortom: de verwachtingen zijn hoog, het werk uitdagend en de sfeer geweldig!

Nick Praas