Blog: Mijn eerste jaar bij AevesBenefit

6 sep 2018

Mijn eerste jaar bij AevesBenefit is voorbij gevlogen! Samen met mijn recruitment buddy Jessica, werken we samen ontzettend hard om onze doelstellingen voor 2018 te behalen. Zo is het ambitieuze doel om dit jaar 70 nieuwe collega’s aan te nemen. We schrijven vacatureteksten, zoeken de juiste kandidaten via elk mogelijk beschikbaar wervingskanaal, voeren de eerste kennismakingsgesprekken en managen het gehele sollicitatieproces. Wat het daarnaast zo leuk maakt is er dat er genoeg ruimte is om nieuwe initiatieven uit te werken, maar dat we ook continue naar onze huidige processen blijven kijken.

Begin juni vorig jaar merkte ik dat ik niet lekker op mijn plek zat in mijn toenmalige functie als assessment psycholoog, bij een klein psychologisch adviesbureau. De managementstijl was directief, top-down en ruimte voor eigen initiatief was er niet. Ik realiseerde me dat ik het beste tot mijn recht kom in een organisatie die de mens centraal zet en kijkt naar waar de (ontwikkel)mogelijkheden liggen, niet de beperkingen. Daarnaast begon ik het werk van mijn voorlaatste functie als recruitment consultant te missen. Op een doordeweekse avond zag ik op LinkedIn een vacature voor ‘corporate recruiter’ bij AevesBenefit voorbij komen. Het was een goedlopende vacaturetekst, ze hadden een leuke website met een frisse uitstraling. Ik was getriggerd en besloot te solliciteren.

Ik werd uitgenodigd op een kennismakingsgesprek en blij verrast was ik door de oprechte interesse in mij als persoon. Een online assessment maakt deel uit van de procedure. Er werd hier ingezoomd op mijn gedrag, mijn waarden en ontwikkelwensen. Ik vond het een verademing om te merken dat mijn ontwikkeling in deze organisatie ook écht centraal staat. Leuk ook dat de directie, Pieter en Sherief, erg betrokken zijn met al hun medewerkers en ook tijdens het sollicitatiegesprek graag al kennis met je maken. Na een verrassend, leuk en ongestructureerd gesprek met Sherief, werd ik verwelkomd bij AevesBenefit. Yes, ik kon niet wachten om te beginnen!

Mijn eerste werkdag brak aan en samen met de andere nieuwe collega’s doorliep ik de introductiedag. Op een leuke, maar intensieve manier kreeg ik alle benodigde informatie om een goede start in mijn nieuwe functie te maken. Met een leuke borrel werd de eerste dag afgesloten. Verder werd ik in mijn inwerkperiode werd ik redelijk los gelaten; kijk maar hoe ver je komt en als je vragen hebt laat het dan weten. Een zekere mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid is daarom wel een vereiste, maar dat vind ik juist wel prettig. Ook werden kennismakingsgesprekken ingepland met van elke afdeling één collega. Op deze manier wist ik niet alleen bij wie je terecht kon met vragen, maar kreeg ik ook meteen een beeld van wie mijn collega’s waren!

Na enkele maanden waren Jessica en ik goed op elkaar ingespeeld. Naast het zoeken en werven van potentiele nieuwe collega’s, houden we ons bezig allerlei projecten om onze recruitmentafdeling naar een hoger niveau te tillen. Zo zijn we op dit moment bezig om onze candidate experience te optimaliseren, dit doen we in samenwerking met onze W&S afdeling die zich bezig houden met externe recruitment. Tegelijkertijd werken we aan het opnieuw inrichten van ons referral programma!

Maar het kersje op de taart is dat er naast alle recruitmentactiviteiten genoeg ruimte geboden wordt voor mijn eigen ontwikkeling. Zo heb ik aan de hand van mijn assessment een ontwikkelplan opgesteld, waar ik samen met Pieter, mijn direct leidinggevende, werk aan mijn persoonlijke doelstellingen. Zelfreflectie wordt als een belangrijke competentie gezien bij AevesBenefit. Er wordt van je gevraagd om kritisch naar jezelf, jouw gedrag, waarden en normen te kijken en dat is echt niet altijd even leuk. Het zorgt er echter wel voor dat je groeit, niet alleen in jouw functie, maar ook als persoon. Van mezelf weet ik bijvoorbeeld dat ik af en toe warrig kan overkomen, dat ik de ander meer mee moet nemen in mijn overwegingen en dat ik in mijn communicatiestijl best nog wat kan winnen in efficiëntie. Om het beste uit mezelf én uit mijn gesprekken met kandidaten te kunnen halen start ik daarom binnenkort met de training ‘effectief communiceren’. Super interessant natuurlijk!

Kortom mijn eerste jaar bij AevesBenefit was een jaar waarin ik ontzettend veel heb mogen leren, niet alleen over AevesBenefit en recruitment, maar ook over mezelf. Nu op naar het tweede jaar!

Joanne Schouten