Blog: Juridisch traineeship, een half jaar verder

21 aug 2018

In mijn vorige blog heb ik jullie geïntroduceerd in de wereld van een juridisch traineeship bij AevesBenefit. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder: tijd voor een update!

Ik vlieg door een steile leercurve waarin ik projectmatig werk, adviseer over het aanbestedingsrecht en talloze trainingen volg. Op dit moment voer ik ongeveer tien aanbestedingen uit bij verschillende opdrachtgevers. Deze aanbestedingen verschillen van het inkopen van medische artikelen voor de GGD tot de bouw van een steunpunt voor strooizout voor Rijkswaterstaat. Ook vind ik het ontzettend gaaf dat ik momenteel bezig ben met een dienst die nog niet eerder op de markt is gezet.

Stilzitten is niks voor mij en al helemaal niet voortdurend op één plek zitten. Ik heb continue intellectuele uitdaging nodig, waarbij verantwoordelijkheid en vrijheid het beste in mij naar boven halen. Opdrachtgevers met verschillende behoeftes, een samenspel van onzekerheid en voorspelbaarheid en juridisch complexe vraagstukken zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is. De chaoot in mij voelt zich stiekem heel erg op haar gemak in het web van projectmatig werken.

Ondanks dat blauw niet mijn kleur is, heb ik ondertussen geleerd dat een goede planning en timemanagement voor rust en een gezond evenwicht tussen flexibiliteit en structuur zorgen. Hier lag ook mijn grootste uitdaging en leerpunt. Ik ren het liefst naar mijn doel toe en ik wil zo snel mogelijk resultaat zien, zonder dat ik vooraf mijn pad heb uitgestippeld. Hierin voorziet het traineeship, met zowel gezamenlijke trainingen als persoonlijke begeleiding.

Al met al valt er nog genoeg te leren. Ik begeleid op dit moment mijn eerste aanbestedingsprocedure zelfstandig en ik ben betrokken bij mijn eerste BVP aanbesteding. Genoeg nieuws en afwisseling om me gemotiveerd te houden!

Farah Sediqi