Blog: Hotello in de inkoop

26 feb 2019

Vaak krijg ik van vrienden en kennissen te horen: “Inkoop? Met jouw achtergrond en studie? Moet jij niet lekker in de keuken, een hotel of restaurant werken?” Mijn antwoord is dan kort, maar krachtig: nee. Gevolgd door de uitleg dat mijn dynamische functie als inkoopadviseur precies bij mij past. De verschillende opdrachtgevers, ontmoeten van nieuwe mensen en zetten van grote stappen in mijn ontwikkeling, is slechts een aantal van de argumenten die ik geef en mij hebben doen overtuigen om bij AevesBenefit te gaan werken.

Kijkend naar mijn studie International Hotelmanagement (NHTV te Breda) is inkoop misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar voor mij wel de juiste. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik per toeval al eens in aanraking gekomen met het inkoopvak. Een aantal jaar na mijn afstuderen, raakte ik op een open dag van de NHTV, in gesprek met Sylvia Belter. Zij werkt als senior inkoopadviseur al langere tijd bij AevesBenefit. Tijdens een kop koffie vertelde ze me over de open cultuur bij AevesBenefit, over de leuke en behulpzame collega’s, een plek waar ruimte is voor een grapje, over de verschillende (grote) organisaties waarbinnen je diverse inkoopopdrachten gaat uitvoeren en het belangrijkste, er wordt gekeken naar jou als persoon en jouw ontwikkeling. Hierdoor werd ik meteen enthousiast; dit werk lijkt mij ook wel wat!

De eerste kennismaking was leuk, een vrijblijvend gesprek over wie jij bent en wat jou drijft, oftewel ‘What makes you tick?’, maar dit beeld is natuurlijk nog niet volledig. Gaandeweg het sollicitatieproces kom je erachter of AevesBenefit de juiste match voor je is. Naast de gesprekken wordt een verdiepend persoonlijkheidsassessment afgenomen die als basis dient voor een ontwikkelplan. Al met al een fijne manier om erachter te komen of AevesBenefit de juiste match is.
Als young professional vind ik het prettig dat AevesBenefit veel tijd steekt in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor moet je soms wel uit jouw comfortzone stappen. Niet iedereen staat te springen om een rollenspel voor een groep te oefenen over hoe je het best een slecht nieuws gesprek kunt voeren, maar het is ontzettend leerzaam!

Verder was de keuze voor detachering heel simpel: het geeft me namelijk de kans om een kijkje te nemen in verschillende ‘keukens’. Er zijn zoveel verschillende bedrijven, sommige bedrijven waar ik nog nooit gehoord van heb. Nu krijg ik de mogelijkheid om deze voor mij onbekende bedrijven te leren kennen. Zo kun je nog eens verrast worden en geloof me, dat is echt heel leuk!

Mijn eerste opdracht was erg spannend: weinig ervaring, een nieuwe omgeving en onbekende collega’s, maar vol goede moed. In de eerste maanden van de opdracht heb ik al ontzettend veel geleerd zoals analyses maken, category management, beginselen van het Europese Aanbesteden en Supplier Performance Management. Al met al zorgde dit ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn opdracht ging!

AevesBenefit is continu bezig om ervoor te zorgen de opdrachten passen bij mijn ambities, voldoende uitdagend zijn en dat ik er energie van krijg. nu op naar de volgende!

Bas Vliegen