Blog: Eindeloze mogelijkheden

27 jul 2018

In de zomer van 2014 realiseerde ik me dat ik geen energie meer kreeg van mijn rol als inkoper in vast dienstverband. In het verleden was ik al eens met interim management in contact geweest en dat leek me een interessante optie. Zodoende ging ik op zoek naar een adviesbureau binnen inkoop, want daar ligt mijn passie!

Ik had inmiddels een brede ervaring opgedaan en deze kennis wilde ik op projectbasis inzetten bij diverse opdrachtgevers. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in gesprek met AevesBenefit. Een organisatie zonder rigide regels of hiërarchie, wat een verademing! En zo kwam het dat ik in 2014 begon aan mijn eerste opdracht voor AevesBenefit bij de Haagse Inkoopcombinatie (onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken). Ik vond hier de energie weer terug die ik zo gemist had. Zelfs de reisafstand vond ik geen probleem.

Toen Aeves en Benefit fuseerden in 2016 ontstonden meer groeikansen en kreeg ik er ineens een grote groep leuke collega’s bij. Bij AevesBenefit kan ik mezelf zijn, heb ik mezelf terug gevonden. Niet alleen AevesBenefit is gegroeid, ook ik groei nog elke dag mee en hoop dat nog een lange tijd te blijven doen.

Na twee jaar bij de HIS en een half jaar bij FrieslandCampina werk ik nu al weer ruim één jaar bij de Nederlandse netbeheerder TenneT. Ik ben hier projectinkoper voor de afdeling Duurzaam op Land en verantwoordelijk voor het aansluiten van wind- en zonneparken op het energienet. Er zijn momenteel een tiental uitbreidingen van energiestations, waarvoor de onderdelen engineering, onderzoek en realisatie onder raamovereenkomsten via een minicompetitie worden uitgezet. Voor mij kans om mijn kennis te verdiepen en daarnaast is het gewoon gaaf om bezig zijn met het ‘vergroenen’ van Nederland. Wat ik leuk vind is dat ik niet alleen met het aanbesteden zelf bezig ben maar dat ik me ook bezig houd met de realisatie!

Het ene moment ben ik bezig met aanbestedingen in de publieke sector, een ander moment bevind ik mij in de private sector voor bijvoorbeeld CAPEX aankopen. Nu houd ik mij bezig met wéér een geheel ander vakgebied. En die afwisseling waarbij ik mijn ervaring kan inzetten, nieuwe ervaring kan opdoen en meerwaarde kan bieden aan de opdrachtgever laat mijn energie continu stromen!

Als senior inkoper bij AevesBenefit volg ik cursussen, zoals de leergang aanbestedingsrecht bij de Vrije Universiteit van Amsterdam en recent een cursus UAV-gc bij TenneT. Daarnaast houd ik contact met mede-inkopers door het bijwonen van NEVI netwerkbijeenkomsten. Intern kan ik mijn steentje bijdragen aan collega’s door het delen van mijn ervaringen via de bekende ‘aanbestedings-app’. En maandelijks praten we elkaar bij op het kantoor in Amsterdam met als onderwerpen: ervaringen bij je opdrachtgever, recente ontwikkelingen op het gebied van aanbestedingsrecht en er komt vaak een (externe) spreker. Dit is méér dan kennisdeling, het is ook een vorm van intervisie die geboden wordt. De maandelijkse Q-sessies zijn daarnaast enorm gezellig met alle enthousiaste collega’s die her en der in het land aan het werk zijn.

De mogelijkheden bij AevesBenefit zijn eindeloos en je kunt sturing geven aan je eigen ontwikkeling. Voor mij dus een reden om hier komende jaren zeker nog te blijven!

Luc Peeters