Consultant Projectmatig & Europees aanbesteden (bij AevesBenefit) – Nederland

10 jun 2021 Inkoop Publiek Nederland

Introductie

Publieke instanties besteden steeds vaker hun aanbestedingen uit; zij houden het overzicht terwijl een externe partij de aanbesteding (bege)leidt. Van markt consultaties tot het opstellen en afsluiten van de contracten, de externe experts voeren alles uit. Ons consultancy team voert diverse aanbestedingen uit bij verschillende opdrachtgevers, toetst op rechtmatigheid én geeft (juridische) adviezen.

Ter uitbreiding van ons publieke consultancy team, zijn we op zoek naar:

Consultant (Europees) aanbesteden (32-40 uur)
Locatie hoofdkantoor: Amsterdam – met mogelijkheden om (deels) thuis te werken

Organisatie

We zijn één team met één doel: we ontzorgen maximaal op het gebied van inkoop en contractmanagement. We denken niet in hokjes, wel buiten de standaard kaders. Onze mensen vliegen uit om te doen waar zij het beste in zijn: hun vak. Met een thuisbasis om kennis op te halen zijn ze nooit alleen. We zijn altijd in beweging. We groeien en ontwikkelen terwijl we gaan. Ons eindpunt? Verder. Wij zijn AevesBenefit. Het kloppend hart van inkoop Nederland.

We zijn een serieuze club met leuke mensen. We werken hard, maar vergeten niet om plezier te hebben. In ons vak, met elkaar als collega’s en in de ontwikkeling die we samen doormaken. We moedigen elkaar aan om onszelf te zijn. Gewoon, zoals we zijn. Want dan zijn we op ons best. En als we doen waar we energie van krijgen, worden we daar nóg beter in. That’s what makes us tick.

Ons consultancy team bestaat momenteel uit +/- 30 professionals. In het consultancy team hebben wij momenteel drie specialisaties: projectmatig aanbesteden (1), inkooptransformatie (2) en juridisch advies (3).

Functie

Als consultant (Europees) aanbesteden adviseer je klanten over de inrichting van aanbestedingen en ben je onder andere verantwoordelijk voor het van A tot Z uitvoeren van (Europese) aanbestedingen. Het is een dynamische functie waarbij je, gevraagd en ongevraagd, voorlichting en advies geeft aan klanten door heen Nederland.

Je bent van begin tot eind betrokken bij het aanbestedingsproces; je bent procesbegeleider én sparringpartner. Je voert deze projecten zelfstandig uit of in de rol van projectleider samen met een van onze junior aanbestedingsconsultants als projectsecretaris. Bij iedere opdrachtgever vertaal je de behoeftestelling naar een concreet plan van aanpak met een toetsbaar resultaat. Daarbij borg je de rechtmatigheid én doelmatigheid. Het resultaat verlies je ook niet uit het oog; daar geven wij een garantie op af aan onze klanten.

Je voert je meerdere aanbestedingen tegelijkertijd uit bij verschillende (semi-)publieke instanties. Het is een landelijke functie waardoor je zowel een ziekenhuis in het hoge noorden, als een gemeente in het zuiden als opdrachtgever kan hebben. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid over jouw agenda en maakt afspraken met de opdrachtgever wanneer je waar bent. Plannen is dan ook jouw tweede natuur!

Naast het begeleiden van de projecten krijg je ook de mogelijkheid om mee te werken aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van zowel het team als onze organisatie.

Functie-eisen

Jij krijgt energie van het leveren van de beste oplossingen voor jouw business partner(s) en je weet je eenvoudig te bewegen binnen de wet- en regelgeving omtrent het (Europees) aanbesteden. Presteren onder hoge werkdruk gaat jou makkelijk af, jij houdt het hoofd koel. Je bent een kei in het organiseren en structuren en stuurt bij waar nodig om jouw resultaten tot een goed eind te brengen.

Daarnaast zien we graag het volgende in jouw profiel terugkomen:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (kandidaten met een wo-diploma zijn meer dan welkom);
 • NEVI 1 en (bij voorkeur) NEVI 2;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met inkoop binnen de publieke sector en met Europees Aanbestedingen.

Aanbod

Je komt terecht in een enthousiast, gedreven team, met een drive om het beste Inkoopadviesbureau te zijn én blijven.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden;
 • Bonus (gemiddeld één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Leaseauto of volledige mobiliteitsbudget;
 • Laptop van de zaak of “Bring-Your-Own-Device” regeling;
 • Telefoonvergoeding van €45 netto;
 • Pensioenregeling bij AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes.

Kortom, alles om je werk goed én met plezier te doen!

Inlichtingen

Alsof we je een spiegel voorhouden? Laten we dan snel tijdens een (digitale) kop koffie verder praten over de mogelijkheden en neem contact op met Joanne Schouten (recruiter) via 06-21396126 of Burcu Iserio (recruiter) via 06-57567588. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen de inkoopsector, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Vacaturenummer: 9449

Sollicitatie

Wil jij verschillende publieke instanties ondersteunen bij en adviseren over (Europees) aanbesteding? Solliciteer dan direct!