Consultant (Europees) Aanbesteden (bij AevesBenefit) – Nederland

18 apr 2019 Inkoop Publiek Nederland

Introductie

Publieke instanties besteden steeds vaker hun aanbestedingen uit; zij houden het overzicht terwijl een externe partij de aanbesteding (bege)leidt. Van markt consultaties tot het opstellen en afsluiten van de contracten, de externe experts voeren alles uit. Ons consultancy team voert aanbestedingen uit bij verschillende opdrachtgevers, toetst op rechtmatigheid en geeft (juridische) adviezen.

Ter uitbreiding van ons publieke consultancy team, zijn we op zoek naar:

Consultant (Europees) aanbesteden (32-40 uur)

Organisatie

AevesBenefit is hét inkoopadviesbureau in Nederland voor advies, werving & selectie en detachering en wij werken met hart voor onze opdrachtgevers. Als marktleider werken wij aan de mooiste inkoopopdrachten binnen Nederland en zetten ons in binnen elke sector en op elke mogelijke niveau, van traineeships tot managementrollen.

Wij zijn een laagdrempelige, platte organisatie met korte lijnen, waarin ontwikkeling centraal staat en eigen initiatief meer dan welkom is! Om succesvol te blijven, investeren we dan ook continu in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Het consultancy team bestaat momenteel uit 14 professionals, van juridische trainees tot ervaren juristen en aanbestedingsconsultants.

Functie

Als Consultant (Europees) aanbesteden adviseer je klanten over de inrichting van aanbestedingen en ben je verantwoordelijk voor het van A tot Z uitvoeren, procesmatig begeleiden en bewaken van (Europese) aanbestedingen. Het is een dynamische functie waarbij je, gevraagd en ongevraagd, voorlichting en advies geeft aan klanten

Je bent van begin tot eind betrokken bij het aanbestedingsproces; je bent procesbegeleider én sparringpartner. Je voert deze projecten zelfstandig uit of in de rol van projectleider samen met een van onze junior aanbestedingsconsultants als projectsecretaris.

Bij iedere opdrachtgever vertaal je de behoeftestelling naar een concreet plan van aanpak met een toetsbaar resultaat. Daarbij borg je de rechtmatigheid én doelmatigheid. Het resultaat verlies je ook niet uit het oog; daar geven wij een garantie op af aan onze klanten.

Je voert je meerdere aanbestedingen tegelijkertijd uit bij verschillende (semi-)publieke instanties. Het is een landelijke functie waardoor je zowel een ziekenhuis in het hoge noorden en een gemeente in het zuiden als opdrachtgever kan hebben. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid over jouw agenda en maakt afspraken met de opdrachtgever wanneer je waar bent. Plannen is dan ook jouw tweede natuur.

Functie eisen

Je vindt het leuk om de beste oplossing leveren voor jouw business partner(s) en weet je eenvoudig te bewegen binnen de wet- en regelgeving omtrent het (Europees) aanbesteden. Je bent goed in het organiseren en (tijdig) bijsturen van de aanbesteding, zodat de resultaten tijdig bereikt worden.

Daarnaast zien we graag het volgende in jouw profiel terugkomen:

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding, aangevuld met NEVI 1 en (bij voorkeur) NEVI 2;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met inkoop binnen de publieke sector en Europees aanbesteden.

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige werkomgeving, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een enthousiast, jong team, met een drive om de beste inkoop consultancy organisatie te zijn.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden;
 • Bonus (gemiddeld één maandsalaris);
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Lease auto of volledige mobiliteitsbudget;
 • Laptop van de zaak of “Bring-Your-Own-Device” regeling;
 • Telefoon vergoeding van €45 netto;
 • Pensioen regeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geraakt en ontvang je graag aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Jessica Brouwer (recruiter) via 020 311 6495 of Joanne Schouten (recruiter) via 020 2259 236. Je kunt uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com. Vergeet niet het referentienummer te vermelden: 3118.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen de inkoopsector, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Sollicitatie

Wil jij verschillende publieke instanties ondersteunen bij en adviseren over (Europees) aanbesteding?

Klik dan op de onderstaande ‘solliciteer’ knop.

Solliciteren