Consultancy – 4 Juridische Trainees – Amsterdam

28 mei 2018 Inkoop Publiek Amsterdam

Introductie

Heb jij je meester titel Rechten op zak? Ben jij er aan toe jouw juridische kennis in de praktijk te brengen? En wij bedoelen dan écht in de praktijk brengen: dus niet achter een bureau te blijven zitten, stapels papierwerk door te nemen en schriftelijk wetenschappelijk onderbouwd advies uit te brengen, maar direct contact te hebben met klanten en daadwerkelijk in de praktijk te zien wat jouw adviezen betekenen? Zie jij het recht net als wij als spelregels, maar niet als doel op zich? Wil je in korte tijd veel organisaties leren kennen en zowel inhoudelijk als qua competenties rap groeien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij zijn op zoek naar:

4 junior juristen voor ons juridisch traineeship

Startdatum: 1 oktober 2018

Organisatie

AevesBenefit is hét inkoopadviesbureau in Nederland voor advies, werving & selectie en detachering en wij werken met hart voor onze opdrachtgevers. Als marktleider werken wij aan de mooiste inkoopopdrachten binnen Nederland en zetten ons in binnen elke sector en op elke mogelijke niveau, van traineeships tot managementrollen.

Wij zijn een laagdrempelige, platte organisatie met korte lijnen, waarin ontwikkeling centraal staat en eigen initiatief meer dan welkom is! Om succesvol te blijven, investeren we dan ook continu in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Functie

Als jurist bij AevesBenefit werk je projectmatig aan adviesopdrachten op het gebied van inkoop van diensten, goederen en/of werken in de (semi) publieke sector. Dat doe je zowel op afstand vanuit ons kantoor als in house bij onze opdrachtgevers. Je adviseert onder andere op het gebied van het aanbestedingsrecht en contractrecht. Adviezen kunnen bijvoorbeeld zien op het inrichten van aanbestedingen, het toetsen van aanbestedingsdocumentatie, opstellen en beoordelen van inkoopvoorwaarden en contracten. Maar je bent niet alleen maar de juridisch adviseur. Je draait ook aan de knoppen. Onze aanbestedingsjuristen en inkoopconsultants voeren ook (Europese) aanbestedingen van A tot Z uit voor onze klanten. Je werkt in eerste instantie onder hun vleugels aan die projecten, maar we laten je groeien zodat je zo snel mogelijk zélf die projecten kan managen. Wij brengen je de inhoud bij; jij brengt je enthousiasme mee.

 • Jij bent gedurende jouw traineeship de rechterhand van onze projectleiders en senior juristen;
 • Je werkt zowel binnen AevesBenefit aan diverse adviesopdrachten als op locatie bij verschillende klanten. Kortom; je bent veel onderweg en in overleg;
 • Het is een dynamische functie waarbij je – gevraagd en ongevraagd – voorlichting en advies geeft aan klanten. Je zal zien dat ook onze consultants je snel weten te vinden voor aanbestedingsrechtelijk en contractrechtelijk advies; je wordt niet alleen de vraagbaak voor klanten, maar ook voor collega’s;
 • Je volgt dan ook de laatste ontwikkelingen in de markt op het gebied van (Europees) aanbesteden en je vindt het leuk daarover te schrijven en je kennis te delen;
 • Je draagt graag bij aan de kwaliteit en het succes van AevesBenefit;
 • Je volgt en neemt actief deel aan onze Juridisch Traineeship: een tweejarig programma waar jij opleidingen en trainingen volgt op het gebied van (Europees) aanbesteden, aanbestedingsrecht, contractenrecht, persoonlijke effectiviteit en inkoop.

Functie eisen

Je hebt jouw masteropleiding Rechten succesvol afgerond en je wordt warm van Europese Aanbestedingen, de aanbestedingswet- en regelgeving. Je weet als geen ander hoe het is om meerdere ballen in de lucht te houden en je vindt het leuk om met jouw sterk ontwikkelde communicatieve- en sociale vaardigheden gevraagde, dan wel ongevraagde adviezen te geven. Je weet je daarnaast snel aan te passen als de situatie/opdrachtgever daarom vraagt. Tot slot zien we graag de volgende eigenschappen in jouw profiel:

 • Humor, enthousiasme, en drive;
 • Pragmatische en professionele aanpak;
 • Overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit.

Aanbod

Jou wordt een warm welkom geboden in onze enthousiaste (en af en toe een beetje gekke) club collega’s! AevesBenefit biedt jou de mooiste inkoopopdrachten in de markt, bij toonaangevende klanten die het verschil willen maken! Met meer dan 200 inkoopspecialisten actief in de publieke, semi publieke en private sector, zijn we marktleider op ons vakgebied. Wij bieden een zelfstandige werkomgeving, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In ons vind je een betrouwbare, dynamische en professionele opdrachtgever met een topreputatie. Onze mentaliteit laat zich het beste omschrijven als ‘zakelijk met een knipoog’. Je komt terecht in een enthousiast, jong team, met een drive om de beste inkoop consultancy organisatie te zijn.

Specifiek voor het traineeship:

 • Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie waarbij je in korte tijd bij veel organisaties over de vloer komt en een sterk netwerk opbouwt. Wij hechten veel belang aan vrijheid en eigen initiatief;
 • Een veelzijdig traineeship van 2 jaar gericht op inkoop, aanbesteden en bovenal persoonlijke ontwikkeling;
 • Volop opleidingsmogelijkheden afhankelijk van jouw ambitie en interesse in het tweede jaar (bijv. Postdoctorale Leergang Aanbestedingsrecht, NEVI 1 of 2, competentie gerelateerde trainingen).

Daarnaast bieden wij jou:

 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 verlofdagen en 5 collectieve dagen;
 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes;
 • Connectiviteitsvergoeding;
 • Lease auto, of volledige mobiliteitsbudget;
 • En een aantrekkelijke pensioenregeling.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geraakt en ontvang je graag aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Joanne Schouten (recruiter) via 020 2259 236 of Jessica Brouwer (recruiter) via 020 311 6495. Je kunt uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com. Vergeet niet het referentienummer te vermelden: 3344.

Zolang de vacature op onze website te vinden is, is het mogelijk om te solliciteren.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen de inkoopsector, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Sollicitatie

Enthousiast geraakt en zie je het als een uitdaging om bij verschillende opdrachtgevers het verschil te maken?

Klik dan op de ‘solliciteren’ link.

Solliciteren