Bidmanager (bij AevesBenefit) – Amsterdam

5 feb 2020 Sales Staff Amsterdam

Introductie

Krijg jij energie van het schrijven van kwalitatief goede teksten? Houd je van doel- en taakgericht werken en wil jij de drijvende kracht zijn bij het inschrijven op én het winnen van aanbestedingen? Dan is dit jouw nieuwe job!

Vanwege de uitbreiding van ons commerciële team, zijn we op zoek naar een:

Ervaren Bidmanager (32-40 uur)
Locatie: Amsterdam

Organisatie

AevesBenefit is hét inkoopadviesbureau in Nederland voor advies, werving & selectie en detachering en wij werken met hart voor onze opdrachtgevers. Als marktleider werken wij aan de mooiste inkoopopdrachten binnen Nederland en zetten ons in binnen elke sector en op elk mogelijke niveau, van traineeships tot managementrollen.

Wij zijn een laagdrempelige, platte organisatie met korte lijnen, waarin ontwikkeling centraal staat en eigen initiatief meer dan welkom is! Om succesvol te blijven, investeren we dan ook continu in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

De afdeling
In deze rol ben je onderdeel van een gedreven en enthousiast team van vijftien collega’s, allen met een passie voor sales! Als onderdeel van de commerciële afdeling, fungeert bidmanagement als het kenniscentrum voor de sales kant van AevesBenefit en Het NIC.


Functie

Als bidmanager bij Aeves Groep ben jij gezamenlijk verantwoordelijk voor het inschrijven op verschillende publieke én private aanbestedingen en tenders voor interim management en inkoopdienstverlening. Je begeleidt en bewaakt de aanbestedingsprocessen, borgt de kwaliteit van de inschrijvingen en ziet toe op het behalen van deadlines. Je hebt een cruciale rol in het bepalen van de inhoud, structuur en opbouw van het bid. Als geen ander weet je de juiste vragen te stellen en breng je zodoende de wensen van de opdrachtgever helder tot uitdrukking. Aan de hand daarvan adviseer je de directie en draag je suggesties aan voor de verdere verbetering van het bidmanagement. Je bent eindverantwoordelijk voor het hele tenderproces, inclusief de planning, calculaties, teksten en het contractbeheer van de lopende raamovereenkomsten.

Naast deze werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers en collega’s krijg je bij AevesBenefit en Het NIC de gelegenheid om op innovatieve wijze mee te denken in mogelijkheden om jezelf, de bidmanagementfunctie én de organisatie verder te professionaliseren. Het is dan ook belangrijk dat je:

 • Het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan de interne kennis en kwaliteit en op proactieve wijze jouw kennis deelt;
 • Jezelf (blijvend) wilt ontwikkelen op persoonlijk én vakinhoudelijk vlak, door het volgen van in- en externe trainingen en opleidingen;
 • Ontwikkelingen en trends vanuit de markt op de voet volgt!


Functie-eisen

Voor deze rol zoeken we een analytisch en gedreven professional met al enkele jaren ervaring binnen het bidmanagement. Je houdt ervan om doelgericht te werken en met jouw projectmanagementvaardigheden heb je geen probleem om het overzicht te bewaren en te sturen op te behalen resultaten. Je bent organisatiesensitief en weet draagvlak te creëren. Zowel zelfstandig als in teamverband weet jij je staande te houden. Als er veel op je af komt weet jij het hoofd koel te houden, je weet juist goed te presteren onder druk en haalt een kick uit het halen van deadlines. Organiseren, plannen en structureren is een tweede aard en ook het efficiënt inplannen van agenda’s en projecten is voor jou geen probleem.

Daarnaast zien we graag het volgende in jouw profiel:

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding;
 • Ten minste drie jaar ervaring in een bidmanagement-rol;
 • Ervaring met inschrijven op Europese Aanbestedingen;
 • Affiniteit met de arbeidsbemiddelingsbranche en inkoop.

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige werkomgeving waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In ons vind je een betrouwbare, dynamische en professionele werkgever met een topreputatie. Je komt terecht in een enthousiast en ondernemend team. Een team met een sterke gezamenlijke drive om de beste te zijn en te blijven.

Qua arbeidsvoorwaarden kan je het volgende verwachten:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Het primaire salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld;
 • Variabele beloning: een resultaatsbonus én een bonus die kan oplopen tot maximaal één maandsalaris, afhankelijk van behaalde bedrijfsresultaten en persoonlijk doelstellingen (50/50);
 • 30 vakantiedagen;
 • Lease auto of reiskostenvergoeding;
 • Laptop van de zaak;
 • Telefoonvergoeding van € 45 netto;
 • Pensioenregeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden (zowel intern als extern);
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes.

Inlichtingen

Ben je enthousiast geraakt en ontvang je graag aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Joanne Schouten (recruiter) via 020 311 6497. Je kunt uiteraard ook een mail sturen naar recruitment@aevesbenefit.com. Vergeet niet het referentienummer te vermelden: 5754.

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie, maar matcht deze functie niet helemaal bij jouw voorkeuren en ambities? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Sollicitatie

Ben jij degene die ons netwerk gaat vergroten en de belangrijke schakel wordt tussen onze opdrachtgevers en inkoopadviseurs?

Solliciteer dan direct via de ‘solliciteren’ link!

Solliciteren